Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri

STANDINIZLA FARK YARATIN VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIM ANLAYIŞININ ÖNCÜSÜ OLUN!
Yapısal çevrenin duyarlı ve nitelikli gelişimindeki katkılar adına tüketici refahını destekleyecek yeni ürünler ve hizmetleriniz varsa, sürdürülebilir teknoloji çözümleri sunuyorsanız, “Etkili Amaca Yönelik Pazarlama” yöntemlerinden biri olarak bu kurumsal değerlerinizi Fuar Standınızla yansıtın!
Yapı Fuarı'nın gelenekselleşen ödül programı "Altın Mıknatıs" ile bağımsız jüri tarafından Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etki, Tasarım ve Estetik, Teknoloji ve Fonksiyonellik, Ürün Sunumu ve Etkileşim kriterlerine göre Fuarın ilk günü gezilerek değerlendirilen katılımcı firmalar arasından, kriterleri en iyi şekilde bir araya getirerek en etkili ziyaretçi deneyimini sunan stantlar ödüllendiriliyor.
🏆 ÖDÜL KATEGORİLERİ
1.lik Ödülü
2.lik Ödülü
3.lük Ödülü
Mansiyon Ödülü
ICA Group Teşvik Ödülü
✨ ÖZEL ÖDÜLLER
Stand Tasarımında;
En İyi Ziyaretçi Etkileşimi Sunan Firma
En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma
En İyi Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma
En İyi Sürdürülebilir Çözümleri Sunan Firma
Bağımsız jüri heyeti, fuarın ilk günü olan 16 Nisan'da değerlendirmelerini tamamlayacak ve kazanan firmalar 17 Nisan günü ödüllendirilecektir. Ödül Töreni, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Salon 5'te yer alan Yapı Fuarı Etkinlik Sahnesinde gerçekleşecektir.
Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri, YAPI FUARI - TURKEYBUILD’de stantlarıyla bulunan malzeme üreticisi katılımcı firmalar arasında düzenlenmektedir.
Standın, daha önceki YAPI FUARI - TURKEYBUILD’de ödül almış olması tekrar değerlendirmeye alınmasına engel değildir.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Fuarı 47. Yılında, Sürdürülebilirlik Odaklı Tasarımı Destekliyor!
Tasarımda sürdürülebilir ögeleri, inovasyonu ve teknolojiyi en iyi şekilde bir araya getirerek en etkin ziyaretçi deneyimini yaratan katılımcı firmalar, bu yıl da prestijli Altın Mıknatıs “Stant Tasarım Ödülleri” ile ödüllendiriliyor.
Katılımcı firmaların fuarlardaki stantları, vizyonlarını, ürünlerini ve sundukları hizmetleri en etkili şekilde yansıtarak ziyaretçi etkileşimini artırıyor. Bu sayede, fuarların temel amacı olan ticari iş birlikleri geliştiriliyor. Bu yıl, sürdürülebilirlik ilkelerine göre tasarlanan stantlar, fark yaratacak ve geleceğe duyarlı bir fuarcılık anlayışını temsil edecek.
Fuarlar, en etkili pazarlama ve yatırım getirisi yüksek platformlar arasında yer almaktadır. Bu rekabet ortamında, fiziksel farklılaşmayı sağlayan ve markaların öne çıkmasını destekleyen stant tasarımları, artık sadece estetik ve fonksiyonelliğe değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik kriterlerine de odaklanıyor.
Mimar, içmimar, inşaat mühendisi, endüstriyel tasarımcı ve grafik tasarımcı uzmanlar oluşan bağımsız jüri üyeleri fuar sırasında koridorları gezerek, kapalı oturumla katılımcı firmaları aşağıdaki kriterlere göre değerlendirecek.
📣JÜRİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
📍Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etki
• Malzeme Seçimi: Standın sürdürülebilirlik ilkelerine uygun malzemelerden yapılması.
• Modülerlik ve Yeniden Kullanılabilirlik: Standın farklı etkinliklerde tekrar kullanılabilmesi.
• Enerji Verimliliği: Aydınlatma ve kaynak kullanımında enerji tasarrufu sağlayan çözümler.
• Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm: Standın geri dönüşüm ve atık yönetimi açısından çevre dostu olması.
📍Tasarım ve Estetik
• Marka Uyumu ve Ürün Vurgusu: Standın, markanın kimliğiyle bütünleşmesi ve ürünleri ön plana çıkarması.
• Estetik ve İnovasyon: Görsel malzemelerin estetik ve yenilikçi şekilde kullanımı.
• Mekânsal Düzenleme: Standın üç boyutlu tasarım nesnesi olarak etkileyici bir şekilde düzenlenmesi.
📍Teknoloji ve Fonksiyonellik
• Teknoloji ve Akılcı Kullanım: Standın güncel tasarım trendleri ve teknolojik yeniliklerle uyumu.
• Esneklik ve Çok Kullanımlılık: Standın farklı mekânlarda ve organizasyonlarda yeniden kullanılabilirliği.
📍Ürün Sunumu ve Etkileşim
• Ürün-Stant Bağlantısı: Firmaların fuarda tanıttıkları ürünler ile stand tasarımında kurdukları bağlantının gücü.
• Ürün Sunumu: Ürünün öne çıkarmak istenen niteliklerinin stand tasarımında başarılı şekilde vurgulanması.
Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri Geçen Yılın Kazananları
🌟 ÖNE ÇIKAN YENİ ÖDÜL KATEGORİLERİ İLE İLGİLİ JÜRİ İPUÇLARI
Gülsün Yaşin Arslanoğlu - TMMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi - Altın Mıknatıs 2019 Jüri Üyesi
“Bir kaç yıldır üst üste bu yarışmada jüri üyesiyim. Her yıl giderek gelişen tasarımların Fuara katılımından hoşnut oluyorum. Dikkat çeken bir tasarım; ürünü iyi anlatan, yenilikçi, inovatif düşünceler içeren aynı zamanda sağlam bir taşıyıcısı olan Fuar genelinde iyi konumlanmış, göz dolduran, dikkat çekici bir stant olmalı.Mutlaka bu düzeyde stantlar olacaktır.
Firmaların bu fuara olan ilgisini biliyorum ve bu yıl da bu kalitede stantlarla karşılaşmayı umuyorum.”
Gül Merve Yılmazer - TMMMOB İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı - Altın Mıknatıs 2019-2020-2021 Jüri Üyesi
“Fuarlar ortaya çıktıkları ilk günden beri ticari yaşamın önemli buluşma alanları oldu. Bugün gelişen çok sayıda yeni mecra ve oluşan farklı platformlara rağmen fuarcılık hâlâ önemli bir işlev görüyor. Bununla birlikte, Yapı Fuarı İstanbul da sektöre yön veren ve İstanbul'un önemli fuarlarından biridir. Türkiye için fuarcılık; hem ülkede hem de ülkenin hedef pazarlarındaki fuarlara katılımı, ülke algısı, uluslararası alandaki ilişkileri ve sektör açısından dönüş alma aracı olarak en etkili alanlardan biridir. Yapı Fuarı; yeni fikirler edinme, sektördeki firmaların ne tür kültürel değerlere ve varlıklara sahip olduklarını fark etme, sahip olunan değerleri bir ürüne dönüştürüp nasıl pazara sunacağını görme açısından imkân sağlamaktadır. Bu seneki fuardan beklentim ise; üreticiden, son kullanıcıya ışık tutacak doğru ürünlerin, doğru tasarımlarla sergilenmesidir.
Fuar standı firmanın kartviziti gibidir. Büyüklüğü ve tasarımı ile ürün kimliğini ve firmanın önemini yansıtır. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar kusursuz olmalı, ziyaretçinin bütün duyularına hitap etmelidir. Etkileyici bir fuar standı ise; abartı olmadan, çekici olmalıdır. Amaç ürünü sergilemekse, stant tasarımı ürünü gölgede bırakmamalıdır. Tüketici açısından, bir nevi aktivite ve eğitim alanı olarak algılanması doğrultusunda doğru tasarımlar ve içeriklerle oluşturulmalıdır.“
Renda Helin Çilalioğlu Çizer - Y. İç Mimar, Renda Helin Design & Interiors Kurucusu - Altın Mıknatıs 2019-2020-2021 Jüri Üyesi
“Öncelikle, ülkemizde yapı sektörünün en köklü fuarı olarak nitelendirebileceğimiz Yapı Fuarı ile bu yıl da bizi buluşturan ITE Turkey'e ve emeği geçen herkese kendi adıma teşekkürlerimi iletiyorum.
Bir stant her şeyden önce temsil ettiği markanın hikayesi ile bütünleşmiş olmalıdır. Yaratıcı ve merak uyandırıcı olması da elbette ki diğer tüm beklentiler arasında başı çekiyor. Henüz denenmemişi deneyen, ziyaretçilere farklı bir tecrübe yaşatan stantlara ve bu tür tasarımları destekleyen, yenilikçi markalara bakış açım her zaman pozitif yönde olmuştur.
2019 Altın Mıknatıs Stand Tasarımı Ödülleri'nde jüri üyesi olarak, benim için değerli bu kriterler doğrultusunda, objektif bir yaklaşımla tüm stantları heyecanla inceleyeceğim.”
Sertaç Ersayın - Endüstriyel Tasarımcı, ETMK Başkanı, Yaratıcı Endüstriler Konsey Başkanı, Re/form/ist Kurucusu - Altın Mıknatıs 2019-2022-2023 Jüri Üyesi
"Öncelikle stant ve stant tasarımların bir çok fonksiyonu var. Ürünü öne çıkaran, ürünün hem teknik hem estetik hem de yapısal ögelerini nihai kullanıcı veya aradaki ikili iş görüşmeleri (B2B) alanında tedarikçi firmalarına ulaştıran, getirdiği faydayı, teknolojiyi, inovasyonu, tasarım dilini aktarabilme kabiliyetine sahip olan stantlar görmek istiyoruz.
Hem de stantların kendi içinde sergileme ve sunum dışında ürüne çok ciddi bir değer katan ve değer zincirinin son halkalarından biri olan nihai müşteri ve tedarikçiyle buluşturan bir platformda nasıl aktarıldığı, bu aktarım dilinin içerde nasıl bir konforla birleştiği, ürünü ne kadar karşı tarafa transfer edebildiği, deneyim tarafında ürün ile satın almacı ve müşteri arasında bu ilişkiler ağını stant içinde nasıl çözdüğü marka ile ilişkisi dar, geniş veya büyük ölçekteki stantlar farketmez, bütün o ölçek içerisinde ürün ailesi ve ürün ailesinin kendi performansı ile sunum-mekan ilişkisi içerisinde en ideal optimum çözümü nasıl yaptıklarına ben bakmak isterim.
Tüm bu bakışlar içerisinde tabii ki doğal olarak, bu işlevsel bakışın içerisinde, bu stant uygulamasının birleştiği kavramsal dilin, ürün ailesi ile hedef pazarlar ile müşterinin zihnine aktarılacak olan konumlanacak olan imaj ile marka vaadi ile ve sektör ile nasıl ilişkilendirildiğine de bakmak lazım. Bütün bunlar içerisindeler bu optimum ilişkiler ağı ve maksimum yaratıcılık benim için ölçüm kriterleri. Ben bu çerçevede değerler isteyeceğim."